неділя, 29 січня 2023 р.

 

29 січня минає 105-та річниця бою під Крутами. Саме в цей день 1918 року кілька сотень молодих студентів, гімназистів, військових у нерівних умовах бою протистояли ворогу. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священиків; військові, студенти, гімназисти. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Але всі вони розуміли головне – Україна потребує їхнього захисту.

Завдяки сміливості та мужності їм вдалося завдати більшовикам втрат та затримати їхній наступ.

Ця битва стала легендарною та символізує патріотизм і самопожертву молоді в боротьбі за Українську Незалежність. Подвиг під Крутами — приклад для багатьох наступних поколінь. 

   Цінуємо подвиг кожного. Вшановуємо пам’ять героїв, загиблих під Крутами. Пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну. Шануємо наших захисників, хто сьогодні боронить Українську державу. 

Слава Героям! Слава Україні!





пʼятниця, 20 січня 2023 р.

 

22 січня в Україні відзначають одне з найважливіших свят - День Соборності України. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році - проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.

День Соборності України - це свято, яке підкреслює, що ми, українці, один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити. Єднаймося! Тільки в єдності ми сильні та непереможні!



Щороку, 21 вересня, українці відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні. Цей день є символом надії для людей в усьому світі, я...